Cookie gebruik voor statistieken, facebook en twitter zijn ingeschakeld. Klik hier om deze boodschap permanent uit te schakelen. Meer info...

Zeehonden Creche Lenie 't Hart
 


Laatste update:04-04-2014
06-07-2013

Help een huiler, word ook zeehondenredder!

Onze medewerkers en vrijwilligers hebben momenteel hun handen vol aan de vele 'huilers' die gevonden zijn langs de Nederlandse kust. Het speciale EHBZ-team (Eerste Hulp bij Zeehonden) moest afgelopen weken keer op keer uitrukken voor deze jonge zeehonden die hun moeder zijn kwijt geraakt. Meer dan 140 moederloze baby's zijn gered en komen momenteel op adem in de Zeehondencrèche. Dag en nacht doen onze mensen hun best om alle hongerige monden te vullen. Als je die donzige kopjes ziet, smelt je hart. Allemaal hebben ze hun eigen verhaal. En allemaal worden ze door de verzorgers liefdevol verzorgd.

We gaan gewoon door, dag en nacht als het moet. Omdat we vinden dat we een dier in nood moeten helpen. Maar dat kan alleen met uw steun, want we doen al dit werk zonder subsidie en zijn volledig afhankelijk van donaties. Help ons alstublieft met een kleine bijdrage voor de verzorging. We zijn blij met elke euro! Word ook Zeehondenredder, juist NU. Klik hier voor uw steun: http://www.zeehondencreche.nl/wb/pages/steun-ons/donateur-worden/donateur-worden.php

Dank u wel!

U bent ook van harte welkom om de zeehonden te komen bezoeken in Pieterburen.


05-07-2013

Kom naar ons vernieuwde bezoekerscentrum

viewDe Zeehondencrèche is onlangs gekozen tot het leukste uitje van de provincie Groningen. Dat is bijzonder, want ons bezoekerscentrum was al meer dan twintig jaar hetzelfde. Maar nu niet meer! Dankzij een paar fondsen en sponsors die de Zeehondencrèche een warm hart toedragen, hebben we het bezoekerscentrum met bescheiden middelen een nieuwe frisse uitstraling gegeven. Een enthousiast team van mensen heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt om onze expositie te verbeteren, waardoor we beter voorlichting kunnen geven en we onze bezoekers kunnen trakteren op een nog mooiere beleving.

 
Bij de entree liggen nu 11 betonnen zeehonden, die gedurende de zomer door kunstenaars worden beschilderd. Vlaggenmasten geven de verschillende nationaliteiten weer van onze vrijwilligers die uit alle windstreken komen. Onze informatiehuisjes zijn voorzien van nieuwe educatieve en up to date posters met interessante wetenswaardigheden over zeehonden. Daarnaast hebben we de inrichting opgefrist met sprekende kleuren en een logische indeling gemaakt voor de looproute. Er zijn prachtige fotowanden van zeehonden te zien in de hal en bij de buitenbaden. We organiseren de hele zomer allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Zo kunnen kinderen een eigen zeehondenmasker knutselen of armbandjes maken van visnetten, draad, kraaltjes en schelpjes. Of zich laten schminken als een zeehond!

In onze winkel vindt u allerlei leuke artikelen en we hebben een nieuwe horecagelegenheid waar u een lekker hapje kunt eten of drinken. Komt u ons snel bezoeken?

 


30-06-2013

Veel huilers in de Waddenzee


Overal worden op dit moment huilers gevonden. Langs de kust, op de eilanden, op het strand, hangend aan een boei… In ons collega opvangcentrum in Norddeich (NiederSachsen) zijn er al bijna 120 binnengebracht, en ook in Pieterburen hebben we een vergelijkbaar aantal. Zeehondenbaby’s die alleen ergens op de kust liggen zijn altijd huilers: de moeder houdt haar jong heel goed in de gaten en laat het nooit alleen.

27-06-2013

Kinderweken bij de Zeehondencrèche

Voor kinderen is nu extra veel te beleven bij de Zeehondencrèche. We organiseren de hele zomer allerlei leuke activiteiten. Zo kun je komende week je eigen zeehondenmasker knutselen of armbandjes maken van visnetten, draad, kraaltjes en schelpjes. Of laat je schminken als een zeehond! Ook krijgen alle kinderen een heerlijke suikerspin van ons cadeau. En als je nu zeehondenredder wordt, kun je je eigen zeehond gratis mee naar huis nemen. Kortom: kom naar de Zeehondencrèche, het leukste uitje van Groningen!
 
Wist je trouwens dat we vanaf nu ook heerlijke poffertjes verkopen?
 
* activiteiten onder voorbehoud 

26-06-2013

95-jarige breit 550 zeehondjes voor de Zeehondencreche

Een zeer enthousiaste 95-jarige (!) bewoonster van Verzorgingshuis Vredewold uit Leek, mevrouw Catharina Veeze, heeft afgelopen maandag maar liefst 550 gebreide zeehondjes overhandigd aan Lenie 't Hart. Mevrouw Veeze draagt de zeehonden een warm hart toe en wist haar medebewoners te motiveren om met haar mee te breien. De Zeehondencrèche zal de gebreide zeehondjes in haar winkel gaan verkopen om geld voor het goede doel in te zamelen. De Zeehondencrèche is namelijk volledig afhankelijk van giften en kan iedere hulp goed gebruiken.

Momenteel zijn er meer dan 100 huilers (babyzeehonden die hun moeder kwijt zijn) in de opvang. Lenie 't Hart reageerde enthousiast op dit leuke initiatief van mevrouw Veeze en haar medebewoners. Als dank voor haar geweldige inzet is een zeehond naar mevrouw Veeze vernoemd.

24-06-2013

Beachcycling Party Renesse brengt recordbedrag op


De regen bleef een constante factor op zaterdag 22 juni. Maar dat hield de 130 enthousiaste deelnemers aan “Beachcycling Renesse” niet tegen. Misschien zorgde die constante afkoeling zelfs wel voor topprestaties. Want die waren er, op deze tweede keer dat er voor de Zeehondencrèche werd gefietst. Vier uur lang spinden de deelnemers op 60 crosstrainers, die waren opgesteld op het terras van strandpaviljoen Zuid Zuid West, dat door de eigenaars deze dag geheel ter beschikking was gesteld.

Het leverde de Zeehondencrèche het fantastische bedrag van € 7.271,43 op, dat Lenie ’t Hart dankbaar in ontvangst nam uit handen van wethouder Ad Verseput van Renesse. Een geweldige prestatie van deze enthousiaste sportlui. Dank aan de organisatie van Beachcycling Renesse, en dank aan de eigenaars van Zuid Zuid West, die na de lange rit alle deelnemers trakteerde op een pastabuffet.


Bron: Zeehondencrèche Lenie 't Hart


14-06-2013

Reuzenzeehonden bij Renesse


Vogels zullen vreemd hebben opgekeken, toen ze op donderdag 13 juni boven het strandpaviljoen “De Haven van Renesse” vlogen. Twee reusachtige zeehonden lagen daar op het strand. Vanuit een helikopter kon fotograaf Joop van Houdt deze foto maken, waarop duidelijk te zien is hoe vakkundig de kinderen van basisschool “’t Staepel’of” uit Renesse de zeehonden hebben vormgegeven, waarvan de outline in het zand was getekend door de mannen van XLd-sign.
Gedurende deze actie en de hele verdere dag stond het strand van Renesse in het teken van het milieu en educatie over de zeehond. Aanleiding was het plan van de twaalfjarige Tess van basisschool “’t Staepel’of” om een spreekbeurt te houden over zeehonden. Ze wilde graag dat er bij haar spreekbeurt zeehonden werden vrijgelaten in Renesse. En de school zei: “regel dat maar”.

08-06-2013

Zeehond Jona is weer thuis


Afgelopen weekeinde hebben Jonathan en Arie, zonen van de visser/eigenaars van de NG12 (Prins Maurits) de door hen geredde zeehond Jona vrijgelaten. Op deze website kunt u wat verderop het verhaal van de redding op volle zee lezen.

Jonathan en Arie hadden heel wat familieleden meegenomen, want iedereen was benieuwd hoe Jona sinds zijn aankomst in Pieterburen was gegroeid. De twee jongens waren apetrots toen ze zagen dat Jona als één van de eersten vanuit zijn reiskist naar zee hobbelde.

Dit worden vast vissermannen die uit het goede hout zijn gesneden!

Bron: Zeehondencrèche Lenie 't Hart


04-06-2013

Iraanse ambassadeur op werkbezoek in Pieterburen


Afgelopen weekeinde bracht de Iraanse ambassadeur te Den Haag, Mr. Kazem Gharib Abadi, met een delegatie een werkbezoek aan de Zeehondencrèche in Pieterburen.
Er bestaat al een jarenlange samenwerking tussen de Zeehondencrèche en Iran op het gebied van opvang van, onderzoek naar en educatie over de Kaspische zeehond.

02-06-2013

Aukje adopteert Toto


De elfjarige Aukje heeft de afgelopen maanden op allerlei creatieve manieren geld ingezameld. Zoveel, dat ze er zelfs een zeehond van kon adopteren. Op zondag 2 juni was het zover: Aukje kon haar adoptiezeehond - die ze Toto had genoemd - in Pieterburen komen bezoeken. Ze had Lenie 't Hart een lieve brief gestuurd en ook nog een mooi boekje gemaakt; natuurlijk moest dat op de foto worden vastgelegd. Aukje vond het geweldig dat ze haar zeehond nu "in het echt" kon zien en ze kijkt uit naar het moment dat ze het dier zelf de vrijheid mag teruggeven. En Toto is blij met die tweede kans die haar wordt gegeven!

Bron: Zeehondencrèche Lenie 't Hart

| 1-10 / 756 | Volgende
Er zijn op dit moment
71
zeehonden in de creche
Status: Normaal